Gevelrestauratie Nijmegen, gevelrenovatie Nijmegen, gevel restaureren Nijmegen - R. van Esch Gevelre

Nijmegen staat vol met oude historische gebouwen. Deze hebben regelmatig onderhoud nodig. Dit geldt ook voor de buitengevels. Deze vooroorlogse panden zijn allemaal opgetrokken met kalkmortel. Als de toplaag van het poreuze voegwerk versleten is, kan de gevel veel vocht gaan opzuigen. Als de muren eenmaal verzadigd zijn met vocht kan dit veel problemen opleveren.

Belangrijk is dus om het voeg- en metselwerk in goede conditie te houden. Als we een gevel restaureren in Nijmegen en omgeving, zorgen we dat het voegwerk vernieuwd of gerepareerd wordt, zonder dat het esthetisch karakter van het pand veel verandert. Wij vinden dat een oude gevel ook oud dient te blijven. Dus een vuile steen kan licht opgefrist worden, maar zal nooit helemaal als nieuw worden, omdat dit de toplaag erg beschadigd.

Gevelrestauratie of Gevelrenovatie in Nijmegen

Bij een gevelrestauratie in Nijmegen herstellen we een gevel soms maar gedeeltelijk. We vervangen of repareren alleen de noodzakelijke stukken. Dit om zoveel mogelijk de historische waarde van het pand te beschermen. Bij een gevelrenovatie te Nijmegen wordt het voegwerk geheel vervangen, het metselwerk wordt grondig gereinigd en eventueel geïmpregneerd nadien. We hebben het over een gevelrenovatie in Nijmegen en omgeving bij panden jonger dan omstreeks 1945.

Een gevel restaureren in Nijmegen en omgeving is dus een complexer werk dan een gevelrenovatie. Daarom is kennis en ervaring zeer belangrijk. Elk project heeft weer een andere werkwijze, en de keuze van het te gebruiken materiaal is daarbij essentieel.

Heeft u interesse in een vrijblijvende offerte voor een gevelrenovatie of een gevelrestauratie in Nijmegen en omgeving, neem dan contact met ons op.

Wij komen graag bij u langs om te kijken of we ook u van dienst kunnen zijn.

Ook als u advies nodig heeft m.b.t. gevels restaureren in Nijmegen en omgeving, zijn we u graag van dienst.