Gevelrestauratie Utrecht, gevelrenovatie Utrecht, gevel restaureren Utrecht - R. van Esch Gevelresta

Sinds jaar en dag zijn wij gespecialiseerd in het gevel restaureren in Utrecht en omgeving. Het restauratievak is met recht een vak apart te noemen, en kunt u niet vergelijken met andere werkzaamheden. Bij een gevelrestauratie in Utrecht wordt vaak een snijvoeg toegepast, omdat vrijwel alle vooroorlogse panden hiermee uitgevoerd werden. Als dit voegwerk nog in redelijk tot goede staat is, maar zijn er wel enkele plaatsen die slecht zijn, dan is R. van Esch Gevelrestauratie in staat om alleen deze stukken voeg- of metselwerk te herstellen zonder dat dit opvalt.

Vanwege de ervaring die we hebben, kunnen wij nagenoeg alle kleuren en typen voegwerk nabootsen, zodat het perfect opgaat in de oude gevel.

Natuurlijk is het ook mogelijk om het voegwerk van een historisch of monumentaal pand totaal te vervangen, maar dit gebeurt alleen als het oude voegwerk zijn functie niet meer vervult, of als er bijvoorbeeld bij een eerdere "restauratie” verkeerd (cement)voegwerk is aangebracht.

Gevelrenovatie te Utrecht, vaak verward met gevelrestauratie

Als men spreekt over een gevel restaureren in Utrecht en omgeving, gebruikt men vaak het woord gevelrenovatie. Bij een gevelrenovatie in Utrecht wordt het voegwerk van een beduidend jonger pand met cementvoegwerk, geheel vervangen. De muren worden meestal grondig gereinigd, en later ook nog voorzien van een waterwerende laag. Het esthetisch beeld van zo'n pand is veel minder belangrijk. Soms wordt er ook voor een totaal andere kleur voegwerk gekozen, als men dit mooier vindt.

Het mag duidelijk zijn, dat als we een gevel restaureren in Utrecht, we daar beduidend voorzichtig mee te werk gaan. We proberen altijd om het pand weer zo dicht mogelijk naar zijn originele staat te brengen, zonder dat aan het historisch karakter van het gebouw afbreuk wordt gedaan door opvallend of schreeuwerig voegwerk.

Wij zijn werkzaam in voornamelijk zuid en midden Nederland, dus u kunt ons regelmatig treffen bij een gevelrestauratie in Utrecht en omgeving.

Heeft u interesse in een vrijblijvend gesprek of een offerte, neemt u dan contact met ons op en wij komen graag bij u langs.