Restauratie monument, monument restaureren - R. van Esch Gevelrestauratie

Het voegwerk en metselwerk van een buitengevel heeft regelmatig onderhoud nodig. Door de diverse weersinvloeden kan de kwaliteit van het voegwerk op den duur sterk verslechteren, met een verkeerde vochthuishouding tot gevolg. Dit kan resulteren in bijvoorbeeld vorstschade na een langdurige koude periode, of vocht en schimmelplekken aan de binnenzijde.

Daarom is het belangrijk om tijdig de gevels te inspecteren en onderhouden. R. van Esch Gevelrestauratie is gespecialiseerd in het restaureren van monumenten. Door jarenlange ervaring kunnen wij u adviseren in de juiste methode voor het onderhoud van uw gevels.

Een monument restauratie, alleen op een verantwoorde manier

Het doel is altijd om een monumentaal pand in originele staat te herstellen. Hierbij wordt uitgegaan van de uitvoeringsrichtlijnen die gelden voor de restauratie van een monument.

Dit houdt voornamelijk in dat de omvang van de ingrepen zo beperkt mogelijk moeten blijven. Dus alleen de noodzakelijke herstellingen en reparaties uitvoeren. Het gaat om het zoveel mogelijk vertragen van de tand des tijds

Hierbij is het zeer belangrijk om de juiste materialen te gebruiken, zodat de reparaties qua sterkte, kleur en structuur passend zijn aan het omliggende werk.

In sommige gevallen is het nodig om een gevel van een monument geheel te restaureren. De uitdaging is altijd weer om een gevel terug te brengen in de staat zoals hij ooit geweest is. Het voegwerk dient zo goed mogelijk een kopie te zijn van het origineel.

Is uw pand toe aan een grondige restauratie, of zijn er wat kleine reparaties nodig?

Wij kunnen u helpen met het inventariseren en het maken van de juiste beslissing. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak, en samen zorgen we ervoor dat uw monument na restauratie weer klaar is voor de toekomst.