Scheurherstel, scheuren herstellen, reparatie scheurvorming.

Scheuren in de buitengevel kunnen door verschillende oorzaken zijn ontstaan. Vaak komen de problemen vanuit de fundering, dan zoekt een scheur zijn weg vanuit de bodem, helemaal naar de top van de gevel. Meestal gebeurt dit via een deur- of raamkozijn. Ook kan een roestend anker in de muur de boosdoener zijn. Scheurherstel is met behulp van het Total Wall systeem zeer goed uit te voeren. In de meeste gevallen kan het herstel van scheurvorming nagenoeg onzichtbaar uitgevoerd worden. Na een inventarisatie kunnen door middel van het aanbrengen van roestvrijstalen spiraalankers in de lintvoegen de scheuren constructief gerepareerd worden.

Belangrijk is wel, dat de scheurvorming sedert geruime tijd stabiel is. Dus als er nog problemen te verwachten zijn door bijvoorbeeld de aanleg van een nieuwe weg, zwaar bouwverkeer, hei-werkzaamheden of anderszins zware bodemwerkzaamheden, dan is het raadzaam om de scheuren te herstellen zodra alles rustig is.

Scheuren herstellen in een monumentale gevel.

Het herstellen van scheurvorming in een monumentale muur wilt u natuurlijk zo onopvallend mogelijk laten gebeuren. R. van Esch Gevelrestauratie is gespecialiseerd in het nagenoeg onzichtbaar herstellen van deze scheuren. Het doel van deze restauratie is altijd, om de scheuren op zo'n wijze te repareren zodat het niet opvalt.

Kapotte stenen worden vervangen of gerepareerd met speciale restauratiemortel in de kleur van de steen. Ook het voegwerk wordt totaal aangepast aan het omliggende originele voegwerk. Nadien kunnen de gemaakte herstellingen nog gepatineerd of bijgekleurd worden zodat ze geheel opgaan in de oude gevel.

Heeft u interesse in een vrijblijvende inventarisatie en een offerte? Neem dan contact met ons op, en wij maken een afspraak om ook bij u de scheuren te herstellen in uw gevel.
 
Meer informatie over onze werkwijze m.b.t. het nagenoeg onzichtbaar herstellen van scheuren in uw gevel vindt u hier.