Snijvoeg, snijvoegwerk - R. van Esch Gevelrestauratie

Het meest voorkomende voegwerk bij restauratieprojecten is een snijvoeg. Dit type voegwerk loopt vlak met het steenoppervlak. Als sierelement werden alle kanten van de voeg langs de steen gesneden, net zoals bij de knipvoeg. Dit zorgt voor een strak geheel, en geeft een mooi schaduweffect op de gevel.

Tegenwoordig zijn er niet veel vakmensen meer, die mooi vlak snijvoegwerk kunnen maken, zoals het bedoeld is. Zeer belangrijk hierbij is het gebruik van de juiste materialen en gereedschappen.

R. van Esch Gevelrestauratie is al sinds jaar en dag actief in de restauratiesector, waardoor wij als geen ander weten dat elk project of woning uniek is. Dus elke klus vraagt weer een andere benadering.

Een snijvoeg laat je gevel spreken

Of het nu een nieuwbouw woning betreft of een pand van meer dan honderd jaar oud, een snijvoeg geeft je woning een klassieke, statige uitstraling. Het snijvoegwerk mag nooit overheersen. Het is altijd een samenspel tussen het metselwerk en voegwerk, wat het totaalbeeld bepaalt.

R. van Esch Gevelrestauratie kan u helpen met het maken van de juiste kleurkeuze, zodat uw oude gevel ook een oude gevel blijft.

Hierbij is het zeer belangrijk om de juiste materialen te gebruiken, die passend zijn voor uw pand. U wilt immers niet dat er na enkele jaren schade ontstaat aan uw monumentale gevel, omdat er de verkeerde materialen zijn gebruikt.

Ook kunt u bij ons terecht als uw woning onderhoud nodig heeft aan het snijvoegwerk. Wij zijn gespecialiseerd in het plaatselijk herstellen van voegwerk, en het constructief herstellen van scheuren in de muur. Kapotte stenen worden gerepareerd of vervangen, voegwerk aangepast aan de bestaande snijvoegen, en indien nodig bijgekleurd. Zodat de herstellingen nagenoeg onzichtbaar zijn.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak, en we zullen ons best doen om ook uw unieke project de aandacht te geven die het verdient.